News Flash:

Budinca de banane pe bat

30 Iulie 2014
2873 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

12 cirese Maraschino
12 bete pentru inghetata
120 g zahar
480 ml lapte
2 galbenusuri
1 ou
2 si 1/2 lingurite amidon
1/2 lingurita esenta vanilie
1 banana mare
180 g ciocolata neagra
6 linguri ulei de cocos
180 ml smantana pentru frisca batuta
25-30 g bomboane decor

Mod de preparare:

Amesteca 60g zahar cu laptele si pune-le impreuna pe foc. Amesteca pana cand zaharul se dizolva si lasa sa dea in clocot. Amesteca intr-un bol amidonul cu restul de zahar, adauga oul si galbenusurile si incorporeaza-le. Toarna jumatate din laptele fierbinte peste amestcul din bol si bate rapid cu un tel.

Toarna acest amestec pentru restul de lapte din oala si pune oala inapoi pe foc mediu amestecand continuu. Cand amestecul ajunge sa dea in clocot, mai lasa-l pe foc doar 30 de secunde. Intr-un blender pune banana tiata in bucati, esenta de vanilie si budinca fierbinte. Paseaza de cateva ori pana cand amestecul este omogenizat.

Imparte budinca in 12 forme de inghetata pe bat, infige betele in fiecare si poune la congelator cel putin 4 ore.  Cand sunt inghetate, topeste ciocolata impreuna cu uleiul de cocos, pe bain marie, si toarna apoi ciocolata topita intr-un recipient inalt si ingust.

Scoate fiecare budinca pe bat, inmoaie-o in ciocolata, apoi tavaleste-o prin bomboane pentru decor. Dupa ce le-ai inmuiat pe toate decoreza-le cu frisca si cirese Maraschino. Pune din nou la congelator pana cand frisca se intareste.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

budinca retete budinca budinca banane retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1635 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014559 (s)