News Flash:

Budinca de banane cu sos de caramel

24 Martie 2014
2392 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 lingurite bicarbonat de sodiu
150g faina
250g curmale fara samburi tocate
1 pastaie vanilie
150ml rom
250ml apa
125g zahar brun moale
3 oua
2 banane

Mod de preparare:

Pune apa, romul si semintele razuite de la pastaia de vanilie la fiert pe foc mare. Cand da in clocot adauga curmalele tocate, ia de pe foc si acopera cu un capac. Lasa curmalele sa se inmoaie timp de 1 ora. Incinge cuptorul la 180C si unge 6 vase ceramice (10cm) de copt.

Bate untul cu zaharul burn pana cand devin ca o spuma, adauga ouale, pe rand, si incorporeaza-le. Apoi, adauga faina si bicarbonatul cernute si amestecul de rom si curmale. Toarna aluatul in parti egale in vasele pregatite si niveleaza suprafata. Coace budincile timp de 12-15 minute sau pana trec testul scobitorii. Scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca 10 minute.

Intre timp, pregateste feliile de banane pentru decor:
Feliaza bananele subtire si aseaza feliile pe o tava de copt din metal. presara niste zahar brun deasupra lor si caramelizeaza-l cu o torta cu gaz.

Pregateste si un sos caramel.
Scoate budincile din vasele de copt, aseaza felii de banana caramelizate deasupra lor si servestele cu sosul caramel.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete budinca budinca banane budinca fructe sos caramel budinca sos
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2042 viz    1 com
2015 viz    0 com
2233 viz    0 com
1514 viz    0 com
3561 viz    0 com
3202 viz    0 com
1495 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020040 (s)