News Flash:

Budinca de banane cu frisca - Bonus: reteta de cornuri cu gem

17 Aprilie 2018
620 Vizualizari | 0 Comentarii

Desertul va fi asteptat cu nerabdare cand cei dragi vor sti ca-i asteapta o portie de budinca de banane cu frisca.

De ce ai nevoie pentru budinca de banane cu frisca:

Pentru crema de vanilie:

  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura unt

Pentru frisca:

  • 400 g smantana dulce grasa
  • 150 g zahar pudra
  • 3 banane
  • ½ pachet piscoturi

Cum se prepara budinca de frisca cu banane:

Pentru crema de vanilie, incalzesti laptele pana cand aproape clocoteste. Separat, combini zaharul cu amidonul si sarea. Il adaugi peste lapte si amesteci energic pentru a nu se forma cocoloase. Amesteci incontinuu pana se ingroasa crema, fara sa fiarba, apoi o dai deoparte. Adaugi esenta de vanilie si untul, apoi omogenizezi. Lasi crema la racorit. Pentru frisca, mixezi smantana rece cu zaharul pana se intareste usor. Pui crema de vanilie intr-o tava, apoi un strat de piscoturi, frisca, un strat de banane feliate, din nou crema de vanilie, piscoturi, felii de banane si restul de frisca. Dai la frigider budinca pentru o ora.

Citeste si reteta de cornuri cu gem

Bunica mea le facea cu nuci ori cu rahat. Azi, am invatat cum sa face cornulete cu gem.

Ingrediente (1 tava):

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 3 oua
  • 1 cub de drojdie
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 g margarina
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • ulei

Pentru umplutura:

  • gem de fructe

Pentru decor:

  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Pui intr-un bol faina cernuta in prealabil si praful de sare. Intr-o cana torni laptele incalzit, adaugi zaharul si cubul de drojdie. Amesteci bine pana se topesc, dupa care le pui peste faina. Adaugi ouale, margarina topita si esenta de vanilie. Framanti pana obtii un aluat elastic, iar cand este aproape gata torni putin ulei. Acoperi vasul si lasi sa creasca, la loc cald, jumatate de ora.

Incingi cuptorul. Intinzi aluatul cu sucitorul si il imparti in 8 triunghiuri. La marginea fiecarei fasii pui cate 1-2 linguri de gem, dupa care rulezi. Pui cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor 20-30 de minute. Topesti cele trei linguri de zahar in apa. Dupa ce scoti cornurile din cuptor le ungi cu siropul din zahar si presari deasupra putin zahar pudra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015939 (s)