News Flash:

Budinca de banane cu alune si curmale

18 Aprilie 2013
3209 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g alune intregi
20 g unt
1 ceasca de curmale taiate bucati mari
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
4 cani de apa clocotita
1 cana de piure de banane
155 g zahar brun
60 g de unt suplimentar
190 g faina

Pentru sirop de caramel:

200 g zahar brun
300 ml smantana groasa
100 g unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si imprastie alunele intr-o tava si lasa-le 10 minute sa se prajeasca. Dupa ce s-au prajit taie-le bucati mari. Pune intr-o tava hartie de copt si unge-i baza si lateralele cu unt, apoi presara alunele. Intr-un vas termorezistent amesteca bicarbonatul de sodiu si apa clocotita, apoi pune-le intr-un castron si mixeaza-le cu bananele, zaharul, untul suplimentar si faina pana obtii o compozitie omogena. Toarna apoi amestecul in tava si pune-l la cuptor pentru o ora.
Intre timp prepara siropul de caramel amestecand zaharul, smantana si untul intr-o cratita, la foc mediu, aproximativ 5 minute. Budinca de banane si curmale se serveste cu sos de caramel, inghetata sau smantana.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alune intregi apa clocotita zahar brun smantana groasa foc mediu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1666 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020456 (s)