News Flash:

Budinca cu telemea

21 Mai 2013
3016 Vizualizari | 2 Comentarii
Ingrediente:

150 g branza telemea sau jumatate telemea si jumatate branza de burduf sau cascaval
100 g faina
100 g unt sau margarina
1/2 l lapte
4 - 5 oua
sare

Mod de preparare:

Se ia un vas emailat, se topeste putina grasime in care se toarna faina si apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 randuri, amestecand bine de fiecare data, pana se desfac toate cocoloasele formate. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Cand sosul este aproape rece, se pun galbenusurile si branza rasa. Daca branza nu a fost suficient de sarata, compozitia se sareaza inainte de a pune albusurile, amestecandu-se bine. Albusurile se bat spuma si cand albusul este tare si omogen se desarta peste compozitie si se amesteca usor, cu telul, prin miscari de sus in jos. Compozitia se pune intr-o cratita de 2 l, unsa abundent cu margarina solida si tapetata cu pesmet sau faina care, apoi, se introduce in cuptorul bine incins in prealabil. Se lasa 30-40 minute pana cand budinca se rumeneste frumos. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cand se scoate din cuptor, se trece cu cutitul pe margine, ca budinca sa se desprinda daca s-a lipit, apoi se pune farfuria de servit deasupra ei si se rastoarna.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina margarina solida retete budinca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

CharlesLouff  | #1307
wh0cd214870 avodart indocin buy clomid ampicillin 500mg
CharlesLouff  | #1498
wh0cd214870 generic propecia uk advair article source
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1631 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014620 (s)