News Flash:

Budinca cu taitei de casa

24 Iunie 2013
4985 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 g taitei de casa
½ lingurita sare
1 l lapte
500 g branza de vaci
100 g unt
¼ l smantana
50 g stafide
50 g gris
150-200 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
30 ml rom
1 lingura cu varf gem de caise
5 oua mari
coaja de lamaie

Mod de preparare:

Taiteii se pun sub forma de ploaie in lapte clocotit, amestecand mereu cu lingura, ca sa nu se lipeasca unii de altii. Se fierb 6-7 minute, la foc mic, ca laptele sa nu scada complet. Se opreste focul si se lasa sa raceasca. Cand sunt aproape reci, se adauga untul moale, galbenusurile, gemul, stafidele inmuiate inainte in 15 ml de rom, sarea, branza de vaci, vanilia, coaja de lamaie, smantana, grisul si se amesteca bine toate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si restul de rom, apoi se bat in continuare, pana se intaresc din nou si se adauga in compozitie. Se desarta intr-o forma de 2½ l, unsa bine si tapetata cu pesmet. Se coace la foc mijlociu, circa 50-60 minute, in cuptorul dinainte infierbantat. Nu se deschide cuptorul 30 minute. Dupa ce s-a rumenit frumos, budinca se serveste in felii, cat este fierbinte, sau reincalzita la cuptor.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

smantana stafide zahar tos rom lapte clocotit pesmet
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013956 (s)