News Flash:

Budinca cu lamaie

30 Ianuarie 2013
2758 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

60 gr faina
60 gr unt
2 galbenusuri
150 gr zahar
2 albusuri
sucul si coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra
250 ml lapte

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade. Amesteca untul si zaharul intr-un bol si bate bine timp de 5 minute pana cand obtii o crema pufoasa. Adauga treptat si galbenusurile si continua sa amesteci pentru inca 1 minut. Incorporeaza apoi faina, laptele, zeama si coaja de lamaie si amesteca pana obtii o crema consistenta. Separat, bate bine albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o bezea, Incorporeaza bezeaua in crema, prin miscari circulare, si toarna apoi compozitia intr-o tava din ceramica termorezistenta. Da la cuptor pentru 40 de minute. Cand este gata lasa budinca sa se raceasca 10 minute, dupa care pudreaz-o cu zahar.
Budinca de lamaie se poate servi imediat ce a fost scoasa din cuptor, cu inghetata de vanilie. De asemenea, aceasta poate fi servita, rece, a doua zi dupa ce a fost preparata, alaturi de o lingurita de dulceata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt galbenusuri zahar albusuri zahar pudra lapte bol crema pufoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1596 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020541 (s)