News Flash:

Budinca cu gris si branza de vaci

22 Mai 2018
578 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente: 500 gr branza de vaci, 2- 3 oua, 3 linguri de gris, 15 g praf de copt, 1 lingurita de vanilie, 3 linguri de zahar.

Mod de preparare: Separati galbenusurile de albusuri. Mixati albusurile cu o priza de sare pana obtineti o spuma consistenta. Uniti celelalte ingredientele ramase intr-un castron separat, incorporati si albusurile batute. Lasati compozitia sa stea timp de 10-15 minute pentru umflarea.

Compozitia rezultanta se pune in forma unsa cu unt din timp, se coace in cuptor preincalzit la 180 de grade, timp de 40-45 de grade. Se serveste aceasta budinca cu smantana sau fructe, dupa preferinta. Branza de vaca este un produs obtinut prin coagularea laptelui folosind un acid comestibil facut din lamaie si/sau otet, la care se adauga compusi microbieni si care la noi poarta numele de cheag, sau folosind metoda de „scurgere partiala a zerului”. Branza de vaca este o sursa importanta de aminoacizi si proteine. Continutul de grasime din produsul obtinut da nastere mai multor subdiviziuni – branza fara grasime sau cu continut scazut de grasime, cea cu grasime, cea obtinuta din lapte integral, etc.

Branza de vaca are un continut glicemic scazut, iar cantitatea mica de zahar provine din lactoza, contine o cantitate relativ mare de proteine si amino-acizi. De asemeana, branza de vaca poate contine vitaminele B2, A, E, B12 si substanta numita colina, care este o amina care face parte din complexul vitaminei B.

Mineralele precum sodiul, fosforul si seleniul se gasesc in cantitati destul de mari. Atunci cand consumi 100g de branza de vaci, asiguri necesarul de 8% din cantitatea totala de calciu, 3% din cea de potasiu si 2% din cea de magneziu. Compusii pe care ii gasim in branza mai contin si zinc, acizi grasi omega-3 si omega-6 si fluor.

Branza de vaca este de obicei un produs sanatos, dar poate prezenta anumite dezavantaje. Nivelul crescut de sodiu si cantitatea mare de proteina poate da nastere unor probleme la rinichi – poate fi observata in cresterea aciditatii urinei. Aceasta problema apare mai ales in cazul branzei care a fost preparata prin folosirea de cheaguri care contin acizi de coagulare.

Acumularea acestor acizi in rinichi poate sa-i impiedice sa asimileze calciul si magneziul necesare oaselor. Branza de vaca expirata sau tinuta la caldura poate duce la aparitia unor afectiuni precum Salmonella. Pentru a evita astfel de probleme, uitati-va cu atentie daca branza are o culoare uniforma si daca nu este prea uscata. In plus, dupa ce ai cumparat branza, tine-o la frigider si incearca sa o mananci in maximum o saptamana.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1856 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019578 (s)