News Flash:

Budinca cu fructe uscate si mirodenii

20 Mai 2013
2222 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g stafide galbene
100 g curmale
100 ml coniac
100 g stafide negre
100 g faina
100 g smochine
100 g migdale prajite
100 g prune uscate
100 g unt
300 g pesmet
100 g zahar brun
5 oua
coaja rasa de lamae si portocala
1 lingurita scortisoara macinata
1 varf de cutit de nucsoara rasa
1 varf de cutit de ienibahar macinat
1 lingurita ghimbir

Mod de preparare:

Curatati migdalele de coaja, zdrobiti-le si amestecati-le cu smochinele, curmalele, caisele, prunele taiate marunt si stafidele. Turnati peste ele coniac, acoperiti-le si lasati-le la macerat 24 de ore. Frecati untul cu zaharul spuma, adaugati coaja rasa de lamiie si de portocala, apoi ouale, pe rand fructele macerate scurse, scortisoara, nucsoara, ienibaharul si ghimbirul. Adaugati pesmetul, faina si amestecati-le bine. Turnati compozitia intr-un bol termorezistent uns cu unt, presand bine. Acoperiti cu un capac uns cu unt, asezati deasupra o greutate si fierbeti bolul la bain-marie aproximativ 5 ore, avand grija ca apa sa-l acopere pana la jumatate din inaltimea lui. Lasati budinca la racit in aceeasi pozitie pana ce se intareste compozitia. Rasturnati-o cu grija pe un platou adanc, indepartati bolul si decorati cu fructe proaspete. Lasati-o la racit pana la momentul servirii.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stafide galbene curmale coniac faina migdale prajite prune uscate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1554 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020014 (s)