News Flash:

Budinca cu fructe

6 Mai 2011
1656 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca cu fructe1
Ingrediente: 500 g faina 350 g unt 8 oua 200 g fructe glasate 350 g zahar scortisoara 300 g stafide 100 g migdale decojite si tocate un plic zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie rom sare Pentru crema: coaja rasa de la 2 portocale 200 g unt sucul de la o lamaie 200 g zahar Mod de preparare: Stafidele se pun in prealabil in apa calda pentru a se inmuia. Acestea se amesteca cu migdalele, fructele glasate si cu 5 linguri de faina. Restul de faina se amesteca cu condimentele, vanilia si putina sare. Untul si zaharul se mixeaza pana se albesc. Se adauga ouale, faina si coaja de lamaie si se amesteca bine. Se toarna acest amestec intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace o ora in cuptorul preincalzit, dupa care se coace apoi la foc mic timp de 3 ore. Dupa coacere, se lasa budinca in forma 2 ore, apoi se scoate si se pune la rece. Crema: intr-un castron se amesteca zaharul si untul, coaja de portocala si sucul de lamaie. Se acopera castronul si se pune la frigider. Inainte de servire, budinca se incalzeste cca 30 de minute si se va orna cu crema.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2648 viz    0 com
1422 viz    0 com
2107 viz    0 com
3651 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1516 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013080 (s)