News Flash:

Budinca cu aroma de vanilie

3 Octombrie 2012
1716 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
unt topit
120 ml smantana dulce
½ lingurita esenta de vanilie
120 ml lapte
140 g zahar

Mod de preparare:


Pentru a pregati budinca aromata trebuie mai intai preincalzit cuptorul la 200-220 grade Celsius. Apoi se ung cu putin unt 4 recipiente termorezistente. Separat se amesteca laptele cu oua, esenta de vanilie, smantana si 55 g zahar. Zaharul ramas se incalzeste la foc mare pentru a se carameliza. Se toarna apa clocotita intr-o oala, se pun in ea vasele termorezistente intr-o oala, apoi caramelul si amestecul cu oua si lapte in recipiente. Acestea se acopera cu o folie si se dau la cuptor pentru 10-12 minute. Se ia folia si se mai lasa inca vreo 5 minute. Budinca se serveste fierbinte.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete culinare retete desert retete prajituri oua unt topit lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

7133 viz    0 com
2548 viz    0 com
3356 viz    0 com
6136 viz    0 com
1227 viz    0 com
1139 viz    0 com
2968 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027481 (s)