News Flash:

Bucataria moleculara, o noutate culinara

17 Mai 2013
1916 Vizualizari | 0 Comentarii
Albert si Ferran Adria s-au aliat cu companiile Guzmán Gastronomía si Solegraells pentru a crea patru kituri prin care orice bucatar poate gati feluri de mancare spectaculoase cu spume, geluri si alte texturi speciale.

Fiecare kit se adreseaza unei anumite parti din bucatarie asa ca poti face un adevarat spectacol cu trusele numite: Bucatarie (Cuisine), Patiserie - Cofetarie (Patisserie), Bauturi (Cocktail) si o ramura speciala folosita mai ales de gastronomia moleculara numita Sferificare. Albert Adria spune ca aceasta este o tehnica care poate schimba dramatic aspectul banal al oricarui fel de mancare.

Trusele contin tot ce ai putea avea nevoie ca sa te descurci ca incepator in bucataria moleculara: cate 4 cutii cu substante pentru a crea texturi (jeleuri, guma xantan sau agar agar), retete cu imagini pas cu pas pentru a realiza preparate speciale (campari aerat sau sfere de otet), ustensile necesare (masuri, seringi, spatule, pensete).

De exemplu, kitul "Pastisserie" include pentru crearea de texturi o substanta numita Yopol – pentru a adauga arome iaurturilor fara sa adaugi apa, Azuleta – pentru a da prajiturilor tale culoarea si gustul violetelor, Crumiel – pentru a adauga gust de miere si o textura crocanta sau Sparkys - pentru un gust fructat si o textura asemanatoare cu chipsurile.

Trusele de bucatarie moleculara create de Ferran si Albert Adria sunt puse in vazare online din luna mai si costa 70.15 euro. Iar vestea buna e ca pot fi cumparate de oriunde din lume.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ferran adria solegraells sferificare albert adria pastisserie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1777 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025281 (s)