News Flash:

Bucataria cantoneza traditionala

18 Iunie 2013
990 Vizualizari | 0 Comentarii
Este una din cele opt bucatarii traditionale ale Chinei si, totodata, una din cele mai apreciate. Cunoscuta pentru modul sanatos in care este gatita si pentru gusturile surprinzatoare ale preparatelor, bucataria din sudul Chinei cucereste orice gurmand cu gusturi fine.

Bucataria cantoneza, gustul dulce al regiunii Guangdong din China

Bucataria chinezeasca are mai multe de oferit decat ceea ce gasesti la fast-food-urile chinezesti de la orice colt al strazii. Regiunea din sud-estul Chinei, Guangdong, este renumita in toata lumea pentru gastronomia cu totul si cu totul speciala.

La prima degustare, te va surprinde. Prin culori, prin combinatii neasteptate, prin gusturi neobisnuite si prin textura incredibil de usoara a preparatelor. Noi am descoperit-o la Chinese Food Festival, organizat de catre Crowne Plaza din Bucuresti, al carui invitat special a fost Heung Kit Fai, un chef cu o experienta de peste 30 de ani in bucataria asiatica.

Costita de porc gatita in varianta dulce sau orezul servit in ananas te vor face sa te indragostesti de aceasta latura a bucatariei chinezesti. Preparatele cantoneze sunt gatite in cat mai putin ulei, de cele mai multe ori aburite, coapte, pregatite in wok sau innabusite.

Unul din cele mai mari secrete ale acestei bucatarii este pregatirea mancarii, dinainte de a fi gatita. Carnea, de exemplu, este marinata cu ceva timp inainte in zahar, vin din orez chinezesc, amidon si sare, combinatie de ingrediente care ii da un gust usor dulce.

Cand vine vorba de ingrediente, bucatarii cantonezi au de unde alege. Ei sunt norocosi sa traiasca intr-o zona cu climat tropical, cu o agricultura bogata, dar si foarte aproape de mare. Acest lucru le permite sa fie extrem de inventivi si sa combine gusturile in moduri complet neasteptate. “Bucataria cantoneza foloseste foarte multe fructe de mare, pentru ca regiunea Guangdong este localizata langa mare. De asemenea, foloseste fructe si legume de sezon, precum spanac chinezesc, varza Kale chinezeasca, ananas, diverse tipuri de pepene”, ne-a explicat chef Heung Kit Fai.

La recomandarea chefului, trebuie neaparat sa incerci urmatoarele preparate: creveti sote cu sparanghel, coasta de vita innabusita cu sos XO, orez servit in ananas, crab gatit in wok cu ghimbir si ceapa verde, coasta de porc innabusita cu otet Zhenjiang.

Nu sarim nici peste desert: crema de ou (egg tart) este specifica regiunii Guangdong si se mananca in fiecare casa.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gusturi fine bucataria chinezeasca amidon agricultura bogata ananas
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030745 (s)