News Flash:

Bruschete cu chili si legume

9 Iulie 2013
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 legatura menta proaspata, tocata marunt
1 paine ciabatta, taiata felii
2 catei de usturoi - 1 tocat marunt, 1 injumatatit
1 ardei iute rosu
1 buchet de patrunjel tocat marunt
coaja si sucul de la 2 lamai
4 dovlecei
ulei de masline extra virgin
1 vanata mare
sare de mare
piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Taie vanata si dovleceii in jumatate si pune-le pe gratar pana prin o nuanta aurie. Apoi, infasoara-le separat in doua folii de aluminiu cu putin ulei de masline, jumatate din sucul de lamaie si putin patrunjel. Pune-le pe carbuni reci, acoperiti complet de carbuni aprinsi. Lasa-le sa stea 20 de minute. Alternativ, poti sa le gatesti la cuptor, la 200° C, tot 20 de minute, pana se inmoaie.

Intre timp, inteapa ardeiul iute peste tot cu un cutit si coace-l pe gratar pe toate partile. Inveleste-l intr-o folie de plastic si tine-l asa pana se raceste. Cand e complet rece, curata-l de coaja, scoate-i semintele si taie-l marunt.

Despacheteaza legumele si pune-le pe un tocator. Inlatura tulpina si coaja vinetei, inlatura marginile dovleceilor si toaca-le marunt. Pune-le intr-un bol si pune deasupra ulei si restul de suc de lamaie. Adauga usturoiul, ardeiul iute si menta. Amesteca si condimenteaza daca mai este nevoie.

Prajeste usor feliile de paine, apoi freaca jumatatile de usturoi ramase. Stropeste-le apoi cu ulei si pune deasupra amestecul de legume. Presara apoi inca putin ardei iute si menta.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

menta proaspata paine ciabatta dovlecei gratar tocator
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021994 (s)