News Flash:

Brownies cu bucati de cacao

11 Mai 2012
2637 Vizualizari | 0 Comentarii
Brownies cu bucati de cacao
Ingrediente:

200 g ciocolata
3 oua
1 1/2 cani faina integrala
1 cana zahar brun
1/2 cana ulei de masline extravirgin
50 g bucati sfaramatura de cacao (cocoa nibs)
1/2 cana cacao
2 lingurite extract de vanilie
1 lingurita sare

Mod de preparare:

Taie ciocolata bucati si topeste-o la bain-marie, amestecand din cand in cand. Odata ce s-a topit, las-o deoparte sa se raceasca. Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 180C/treapta mica spre medie.
Intr-un castron, bate ouale pana devin o spuma subtire, adauga zaharul apoi mai bate-le 2-3 minute pana devin o crema mai groasa, similara ca textura unui milkshake.
Redu viteza si toarna usor uleiul de masline, batand bine cu mixerul pentru a-l incorpora. Daca ati facut maioneza vreodata, va va fi cunoscut procedeul. Adauga apoi extractul sau esenta de vanilie si mai bate ouale putin.
Separat amesteca faina, cacaua si sarea. Cerne amestecul uscat peste compozitie, incorporandu-l cu o spatula in miscari in forma de 8. Adauga la final si bucatile de cacaua.
Unge o tava (preferabil una de brownies de 27 x 17 cm) cu ulei, apoi tapeteaz-o cu hartie de copt.
Toarna amestecul in tava si pune-o in cuptor pentru 25-30 minute, pana cand compozitia e ferma la mijloc, dar nu prea uscata.
Lasa brownies-urile sa se raceasca, apoi taie-le cubulete. Sunt mai bune reci, dupa ce au stat o noapte la frigider.
   
sursa: Brownies cu ulei de masline si bucati de cacao
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ciocolata oua faina integrala zahar brun cocoa nibs cacao sare tava
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3092 viz    0 com
2845 viz    0 com
7773 viz    0 com
6162 viz    0 com
2637 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1926 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033479 (s)