News Flash:

Broccoli la cuptor cu muguri de pin

14 Mai 2018
460 Vizualizari | 0 Comentarii

Gustul caramelizat al broccoliului la cuptor cu lamaie si muguri de pin este unul pe care nu-l vei uita prea usor. In plus, reteta se prepara rapid, din putine ingrediente si este prietenoasa cu silueta ta!

Ingrediente pentru broccoli la cuptor cu muguri de pin:

  • 1 kg broccoli
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 3 lingurite muguri de pin
  • 50 g parmezan ras
  • 4-5 frunze busuioc

Cum se prepara broccoli la cuptor cu muguri de pin:

Speli bine broccoli, il cureti de tulpini si il tai bucatele. Pui broccoliul intr-un vas termorezistent, stropesti cu ulei si potrivesti gustul cu sare si piper. Adaugi usturoiul feliat, apoi il dai la cuptorul incins, aproximativ 20-25 de minute. Cand e gata, il scoti si il asezi pe o farfurie. Prepari un amestec din parmezan, zeama de lamaie, mugurii de pin, busuiocul taiat fasii si il adaugi peste broccoli. Servesti imediat.

Citeste si reteta de Pui cu orez si legume

Vrei si ceva proteine, si fibre, sa fie si consistent, dar si sanatos? Iata combinatia ideala pentru un fel principal de weekend sau pentru o cina rapida pentru zilele saptamanii.

De ce ai nevoie ca sa prepari pui cu orez si legume:

  • 2 linguri ulei
  • 4 jumatati de piepti de pui taiate  cuburi
  • 2 cepe, taiate felii
  • 1 ardei gras tocat
  • 3 crengute de cimbru verde, doar frunzele
  • sare
  • piper macinat
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2-3 cani cu apa
  • 1 1/2 cani orez (alb sau brun)
  • 1/2 ceasca smantana slaba (sau iaurt)
  • 1 rosie mare, tocata
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1 ceasca branza slaba rasa (optional)
  • 2 cepe verzi, taiate feliute (optional)
  • patrunjel, pentru ornat

Cum prepari pui cu orez si legume:

Incalzesti uleiul intr-o tigaie, la foc mediu-mare. Adaugi cuburile de pui si le calesti pana se rumenesc pe toate partile, circa 3 minute. Pui cepele si ardeiul gras. Asezonezi cu sare si  piper, dupa gust, precum si cu frunze de cimbru. Continui sa calesti, amestecand ocazional, pana cand legumele s-au inmuiat, circa 6 minute.

Adaugi usturoiul, apa, orezul si smantana si amesteci pana s-au combinat bine. Lasi  pana da in clocot. Adaugi rosia si asezonezi cu boia. Reduci focul si lasi sa fiarba, cu capac, circa 15-20 minute, sau pana cand s-a inmuiat orezul. Iei de pe foc, pui branza si ornezi cu ceapa verde si patrunjel. Gusti si mai asezonezi cu sare si piper, daca e cazul, dupa gust.

preluat de pe clickpoftabuna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1677 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014575 (s)