News Flash:

Briose de ciocolata umplute cu crema de vanilie

10 August 2017
2824 Vizualizari | 0 Comentarii
Ocaziile deosebite sau momentele in care vrei sa le faci o supriza celor dragi sunt ideale pentru a incerca reteta delicioaselor briose de ciocolata umplute cu crema, desert inedit, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

Pentru blat:
125 g faina
½ lingurita bicarbonat de sodiu
¼ lingurita sare
120 ml apa fiarta
60 g pudra de cacao
330 g fulgi de ciocolata
100 g zahar
65 g zahar brun
100 ml ulei
2 oua
1 lingurita esenta de vanilie
115 g smantana

Pentru crema:
3 linguri apa
1 lingurita gelatina
4 linguri unt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
200 g frisca

Citeste si Este una dintre cele mai bune si simple retete, pe care aproape orice gospodina stie sa o faca. Iata de ce ai nevoie pentru biscuiti spritati, aromati cu scortisoara

Pentru glazura:
½ lingura unt
80 g smantana pentru frisca
120 g ciocolata

Mod de preparare:

Preincalzesti cuptorul la 162 °C. Presari putina faina intr-o tava de briose. Amesteci restul de fainia, bicarbonatul de sodiu si sarea. Separat, combini apa, pudra de cacao si fulgii de ciocolata, pana ce obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul, uleiul si esenta de vanilie. Incorporezi faina, alternand cu smantana. Imparti aluatul in tava, uniform, pentru fiecare forma. Dai la cuptor 18-22 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi la racit.
Pentru crema, amesteci apa cu gelatina si o lasi sa se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi dai la microunde 30 de secunde, pana ce se formeaza o pasta. Lasi la racit 5 minute, apoi incorporezi frisca. Dai la rece 30 de minute. Pastrezi o cantitate mica pentru ornat.
Pentru glazura, dai la microunde smantana impreuna cu untul, 30 de secunde. Incorporezi ciocolata pana cand obtii o compozitie omogena. Lasi la racit 10 minute.
Tai centrul fiecarei briose, pentru a crea un mic buzunar pe care il umpli cu crema. Torni deasupra glazura. Decorezi cu crema pastrata.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

citeste si
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014650 (s)