News Flash:

Briose cu mere si ciocolata

7 Aprilie 2014
2515 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 oua
150 gr zahar (uneori mai pun 100 gr zahar pudra vanilat si 50 gr zahar normal sau 2 linguri miere)
150 gr unt topit
300 gr faina (daca vreti mai light, puteti pune 150 gr faina integrala si 150 gr fulgi de ovaz)
zahar vanilat
o lingurita scortisoara
2 mere si 2 pere (mici) curatate de coaja si tocate marunt
o mana de nuca macinata
1 lingurita rasa de praf de copt si un varf de lingurita de bicarbonat
10 linguri de frisca lichida (iese mai fina compozitia)

Pentru glazura de ciocolata alba:
100 gr ciocolata alba (topita la microunde)
5 linguri de frisca lichida

Mod de preparare:

Ouale se amesteca cu zaharul, untul topit (cald), pana se topeste zaharul. Se adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara (cam o lingurita), se amesteca bine, se adauga frisca, apoi faina. Se incorporeaza usor, se adauga merele si nuca, se incorporeaza si ele.  Nu trebuie sa fie o compozitie tare dar nici foarte moale, cat sa curga usor de pe lingura. Compozitia obtinuta, se pune in hartiile de copt, asezate in forma de muffins, si se da la cuptor (incins in prealabil) cca 30 min., pana se rumenesc si trece testul cu betisorul.

Ciocolata topita se amesteca bine cu frisca, apoi muffins-urile racite se inmoaie in glazura. Le decorati cu nuca macinata sau dupa imaginatie.

Briose cu mere si ciocolata recomandate de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete briose briose mere briose ciocolata retete muffins
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2264 viz    0 com
1559 viz    0 com
3939 viz    0 com
3166 viz    0 com
2799 viz    0 com
1432 viz    0 com
2577 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1724 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023394 (s)