News Flash:

Briose cu fistic - Desert usor de preparat

16 Martie 2016
1444 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru briose:
140 gr fistic
75 gr faina integrala
175 gr unt, nesarat
175 gr zahar brun
1 plic praf de copt
2 oua mari
2 linguri lapte
1 fiola esenta de vanilie
un praf de sare
coaja de la o lamaie

Pentru glazura:
100 gr zahar pudra
290 gr mascarpone
50 gr unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge o tava pentru briose cu unt si tapeteaz-o cu faina. Adauga fisticul in robotul de bucatarie si mixeaza-l bine pana se maruntesc. Adauga apoi restul ingredientelor peste fistic si continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena.

Cu ajutorul unei linguri umple formele de briose, lasand loc suficient in fiecare pentru a creste. Coace-le timp de 15 minute sau pana cand scobitoarea iese curata din acestea. Scoate tava din cuptor si lasa briosele sa se raceasca in tava timp de 10 minute, apoi scoate-le pe un platou.

Intre timp pregateste glazura. Intr-un castron pentru mixer adauga untul cu putina sare si bate-l spuma adauga apoi trei linguri de mascarpone si continua sa mixezi. Cand ai obtinut o crema omogena incorporeaza restul de macarpone apoi, treptat, adauga zaharul. Daca iti doresti o glazura aromata poti adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie.
Lasa crema la frigider timp de 30 de minute, sau pana cand briosele s-au racit complet. Cu ajutorul unui pos decoreaza briosele cu crema obtinuta.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

briose fistic reteta briose desert fistic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1883 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027864 (s)