News Flash:

Briose cu bacon

7 Martie 2016
3043 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 gr cascaval ras
150 gr faina
50 gr fulgi de cartofi
100 ml lapte
100 ml smantana
3 linguri ulei
1 ou
1/2 lingurita zahar
1/2 pachet drojdie uscata
sare

Pentru umplutura:
100 gr bacon
1 lingurita mustar
1 lingura smantana
1/2 lingura unt
1 ceapa (sau 1 legatura ceapa verde)
piper negru macinat
sare

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator adauga faina, fulgii de cartofi si sarea si amesteca bine. Incorporeaza apoi smantana, jumatate din cantitatea de cascaval ras, oul, uleiul si drojdia topita in laptele caldut, amestecat cu zahar. Cu ajutorul unui mixer amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Intr-o tigaie incapatoare topeste untul si adauga ceapa. Caleste-o pana incepe sa se inmoaie apoi adauga baconul tocat marunt. Adauga apoi mustarul si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Stinge focul si adauga smantana. Amesteca bine si lasa compozitia sa se raceasca.

Adauga hartie speciala in tava pentru briose sau unge formele cu unt. Umple fiecare forma pe jumatate cu aluat, apoi formeaza un crater in mijloc. Adauga umplutura in fiecare crater. Acopera apoi cu aluat. Ai grija ca briosele sa nu fie mai inalte de 3/4 din forma deoarece vor da pe afara. Presara deasupra cascavalul ramas.

Lasa briosele la dospit timp de 20 de minute apoi coace-le la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute sau pana ce sunt coapte si rumenite frumos.
Serveste brisele calde alaturi de o salata de sezon sau ca atare. Pot fi servite ca aperitive sau la micul dejun.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

briose bacon aperitive antreuri gustari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6431 viz    0 com
3537 viz    0 com
2248 viz    0 com
3354 viz    0 com
2695 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1543 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019177 (s)