News Flash:

Branzoaice ca in Maramures! Uite cum sa le prepari! Reteta simpla si delicioasa!

24 Octombrie 2016
10404 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

4 oua
100 ml ulei
100 gr zahar
500 ml lapte
drojdie

Mod de preparare:

Prima data puneti ouale. Adaugati, apoi, zaharul si uleiul. Laptele sa fie un pic caldut, ca sa dospeasca drojdia. O branzoaica are nevoie de 50 de grame de drojdie in aluat, asa ca mariti cantitatea in functie de cate bucati vrei sa faceti. Amestecati bine si lasati la dospit circa 20 de minute.

Puneti faina din ochi, cata intra in compozitie. Framantati apoi pana obtineti un aluat nici prea tare, nici prea moale. Cand se dezlipeste de pe lighean e semn ca e numai bun... Insa inainte sa-l intindeti, mai lasati-l la dospit o jumatate de ora. 

Intindeti aluatul, puneti la mijloc branza din belsug, apoi strangeti bine marginile. Ca sa iasa si mai gustoase, ungeti fiecare saculet cu un ou batut.
Branzoaicele merg mai departe direct in cuptorul de lemne. Dupa 20-30 de minute, branzoaicele sunt gata.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat branzoaice reteta branzoaice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Zanzi Banzi  | #1116
Dumnezeule , 50 gr de drojdie pentru o branzoaica, cred ca glumiti !!! Sau reteta e scisa la misto sau e postata de 1Aprilie .Atentie gospodine sa NU faceti asa !!!!!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1669 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023796 (s)