News Flash:

Branza topita de casa

8 Iunie 2016
1443 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1.5 kg branza de vaci proaspata (facuta chiar in acea zi)
putina sare
cateva seminte de chimion
1 pachet de unt

Mod de preparare:

Cumpara branza de vaci de la tarani. Cea din comert nu e recomandata.
1. Pune o oala de 4-5 litri la foc potrivit, aproape plina cu apa.
2. Pune in ea un saculet cu niste pietricele de acvariu, de marimea unei masline sau chiar putin mai mici. Bineinteles, trebuie sa fie spalate foarte bine in prealabil.
3. Lasa apa sa traga un clocot, apoi da-o deoparte si scoate pietricelele.
4. Dupa 4-5 minute pune branza faramitata in oala si amesteca intai cu lingura de lemn (cat mai mare). Amesteca pana cand compozitia se raceste si poti baga mainile in ea.
5. "Framanta" mixul putin in oala, dupa care muta-l intr-un lighean sau covata din lemn. Continua acolo framantatul. Nu te opri decat ca sa incorporezi un pachet de unt si niste sare. Daca vrei, poti pune si cateva seminte de chimion.
6. Framanta branza pana nu mai iese deloc apa din ea, apoi acoper-o si las-o peste noapte asa.
A doua zi poti sa o gusti.
Pietricelele sunt necesare pentru ca branza sa nu se intareasca si sa nu se sfarame.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza topita retete branza branza casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018404 (s)