News Flash:

Branza de oaie framantata pe iarna

9 Septembrie 2016
5693 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 kg cas
1 kg sare

Mod de preparare:

1. Taie casul in bucati mici, dar nu chiar foarte mici.
2. Imparte sarea in doua galeti sau boluri mari.
3. Pune apa in ambele recipiente si amesteca foarte bine (pune apa cat sa se topeasca sarea).
4. Pune in recipiente branza, apoi mai toarna apa, cat sa o acopere. Lasa asa in jur de 3 ore.
5. Dupa 3 ore scoate branza din saramura si pune in niste strecuratori sau pe prosoape absorbante (desi se lipesc putin. mai bine cu strecuratoarea).
6. Dupa alte cateva ore sau chiar dupa o noapte intreaga (branza trebuie sa fie acoperita), marunteste branza. Fie o framanti bine, fie o dai prin masina de tocat. Asa va fi mai cremoasa.
7. Pune-o in pungi de plastic si depoziteaz-o in congelator.
Daca vrei sa o tii in borcan, apasa bine pe ea, iar apoi infileteaza capacul cu putere.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza framantata cas iarna branza saramura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1655 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025732 (s)