News Flash:

Bourekas cu spanac si feta

27 Decembrie 2012
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg frunze de spanac baby
12 foi de placinta dezghetate (phyllo)
6 linguri ulei de masline
50 g creme fraiche (sau ricotta)
1 ceapa mica
150 g feta
1 ou
1 lingura oregano
sare
piper
2 linguri seminte susan

Mod de preparare:

Spala bine spanacul si scurge-l de apa in exces. Soteaza-l intr-o tigaie cam 4-5 minute, amestecand din cand in cand, pana frunzele s-au calit si apa s-a evaporat. Pune spanacul deoparte. Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, adauga spanacul mai lasa-l pe foc 2 minute. In timp ce spanacul se raceste, amesteca feta faramitata cu creme fraiche, oul si cateva prafuri de sare si piper. Amesteca spanacul racit in compozitie.
Porneste cuptorul si lasa-l sa se incalzeasca la 180C, treapta mica spre medie. Tapeteaza o tava de cuptor cu hartie de copt. Cu atentie, dezlipeste foile de placinta una de alta. Pune una pe suprafata de lucru, stropeste-o cu putin ulei de masline, apoi la fel cu a doua pana ai un strat de 4 foi.
Taie foile de placinta in lung, in 2 sau 4 fasii. Ar trebui sa ai niste dreptunghiuri late de 6-10cm si lungi de vreo 30 cm. Pune cam o lingura din amestec in varful unui dreptunghi apoi adu coltul de stanga sus spre dreapta jos, pana obtii un triunghi si impacheteaza-l tot asa pana la la extremitatea cealalta.
Pune dreptunghiul pe tava, unge-l cu putin ulei si presara susan. Repeta procedura pana ramai fara aluat. Ar trebui sa obtii cam 12 triunghiuri, in functie de cat de mare e aluatul.
Pune bourekas la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt crocante si aurii. Serveste-le calde, preferabil in aceeasi zi.

sursa: bourekas cu spanac si feta
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

phyllo creme fraiche ricotta ceapa feta oregano sare piper seminte susan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1267 viz    0 com
3282 viz    0 com
1135 viz    0 com
3676 viz    0 com
2804 viz    0 com
2340 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018991 (s)