News Flash:

Borsul de sfecla rosie face minuni pentru ficat

20 Octombrie 2017
5966 Vizualizari | 0 Comentarii
Sucul de sfecla este foarte concentrat, si poate fi o metoda prea intensa de detoxifiere pentru unele persoane. De aceea recomandam borsul de sfecla, care, consumat cu regularitate, poate ajuta la curatarea unui ficat congestionat, incarcat de toxine si chimicalele.
Va prezentam o reteta simpla de bors de sfecla, usor de preparat si de incepatori. Adaugati sau renuntati la unele ingrediente, in functie de preferinta.

Ingrediente:

2 sfecle rosii
4 morcovi
1 sfert de varza rosie
1 cartof
2 cepe
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei
400 ml de bors crud de tarate (sau 3 linguri de otet de mere)
sare, piper negru dupa gust
marar, patrunjel

Citeste si O leguma cat 1000 de medicamente – Iti poate vindeca intregul organism

Mod de preparare:

Taiati cepele, cartoful, morcovii, sfeclele si varza fin sau dati-le pe razatoare, si puneti-le intr-o cratita mare, de bors. Turnati apa, de doua ori inaltimea ingredientelor din oala. Puneti vasul pe foc, acoperiti-l cu un capac, si lasati legumele sa fiarba la foc potrivit, circa o ora sau mai mult. Adaugati spre sfarsit uleiul, otetul, sarea, piperul si verdeturile, dupa gust.
Per ansamblu, sfecla este un aliment extrem de hranitor si sanatos. Contine multe fibre, potasiu, magneziu, fier, biotina si unele vitamine B. Este de asemenea bogata in luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care previn degenerescenta maculara si afectarea vederii.
– are beneficii pentru sistemul reproductiv feminin (datorita continutului de acid folic)
– sucul de sfecla este alcalin in natura, si ajuta la reducerea acidozei
– ajuta la curatarea sangelui
– ajuta la construirea de celulele rosii de sange si la tratarea anemiei
– are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si anticancerigene (datorita betalainei)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

toxine chimicalele sfecle rosii varza rosie usturoi bors crud
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 36 queries | Mysql time :0.019356 (s)