News Flash:

Bors moldovenesc de post – Stiu bine ca asta vreti sa aflati de la mine acum

23 Iunie 2017
4617 Vizualizari | 0 Comentarii
Fiertura e una clasica si se face ca pe vremea strabunicilor, iar elementul crucial este verdeata, care, adaugata generos dupa ce oala a fost luata de pe foc, înnebuneste borsul de arome.

Veti fi voind sa stiti cum se prepara…? Atunci, ascutiti-va creionul, dati pagina caietului de retete si notati indicatiile:

Se prajeste ceapa pana se rumeneste, dupa care se prajesc si ardeii cu morcovul taiat cubulete mici. Mai apoi, tot cu ceapa prajita se calesc si rosiile curatate de coaja si tocate din cutit în prealabil. Dupa ce se combina cele doua prajeli, totul se da la foc pana scade zeama. Cartofii se pun în oala cu doi litri de apa, iar cand sunt aproape gata se adauga prajeala, fasolea si borsul, se sareaza potrivit si se fierbe totul cam 15 minute. Imediat dupa ce se ia de pe foc, se pune verdeata tocata. Se serveste rece, cu sau fara smantana, dupa preferinte.

Recomandarea mea: daca aveti si-o ceapa verde – de “anul doi” (sau “din arpagic”, cum se mai zice), cu albul gros si-un picut iute, iar nu vreo subtirea ivita din samanta! –, atunci chiar va fi gustul borsului desavarsit!

sursa: observator
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa verdeata tocata arpagic
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020497 (s)