News Flash:

Bors de urzici

12 Aprilie 2011
1617 Vizualizari | 0 Comentarii
Bors de urzici
Ingrediente: 2 farfurii adanci cu urzici 1 legatura de ceapa verde 1 ceapa alba 2 morcovi mici 1 pastarnac 1 telina mica 2 catei de usturoi 2 cartofi sau 1 ceasca de orez 1 l de bors preparat in casa leustean proaspat cateva linguri de ulei sare piper Se prepara astfel: Ceapa alba, morcovul, pastarnacul si telina se taie marunt. Apoi se pun impreuna la calit, intr-o oala cu capac. In oala trebuie sa puneti, mai intai, ulei si un praf de sare. Se lasa legumele sa se inabuse. Apoi se adauga ceapa verde, taiata. Se pun si 2-3 cani de apa, orezul sau cartofii taiati cubulete. Se lasa sa fiarba toate ingredientele. Urzicile se spala bine si se rup in bucati mari. Apoi se calesc in putin ulei. Se adauga si usturoiul taiat marunt. Se mai lasa putin. Se adauga sare si piper. Dupa ce legumele sunt fierte, se adauga urzicile peste. Se lasa totul sa fiarba. Apoi se pune borsul care a fost clocotit in prealabil. Se pune si sare dupa gust. Cand este gata, se adauga leusteanul taiat fin. Se poate pune si ou batut ori cateva linguri de smantana, dupa preferinta.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

briose
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1216 viz    0 com
2170 viz    0 com
1148 viz    0 com
3169 viz    0 com
4163 viz    0 com
1851 viz    0 com
1441 viz    0 com
1937 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1421 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019748 (s)