News Flash:

Bors de sfecla ca la tara. O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa

13 Martie 2019
622 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca faceti parte dintre aceia care iubesc sfecla rosie, atunci inseamna ca deja sunteti constient de numeroasele sale beneficii nutritionale. Sfecla rosie este foarte bogata in fitonutrienti, vitamine, cu un puternic efect antiinflamator, antioxidant si mai ales detoxifiant. Vechii romani o foloseau ca afrodisiac datorita continutului de bor care are o stransa legatura cu producerea hormonilor sexuali.

Sfecla rosie poate fi consumata atat in stare naturala, transformata in suc sau gatita sub diferite forme. Noi va propunem azi o reteta de bors de sfecla care este sanatos, gustos si nu foarte pretentios, potrivit pentru cei care se afla la cura de detoxifiere  si nu numai.

Ingrediente:

  • sfecla rosie – 1kg
  • cartofi – 200g
  • leustean
  • patrunjel
  • smantana – 100g
  • sare
  • 1 morcov
  • bors – 1l
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • piper

Mod de pregatire:

Se curata sfecla, morcovul si ceapa, se spala si se taie fideluta. Se pun la fiert intr-un litru de apa rece cu sare. Dupa ce s-a inmuiat sfecla, se adauga cartofii taiati felii, borsul fiert separat, sarea si piperul dupa gust. Se lasa la foc mic timp de 20 de minute. Se bat ouale cu smantana. Se opreste focul si se asteapta 5 minute, dupa care se adauga smantana cu ou mestecand incet in oala.
Se presara leusteanul si patrunjelul tocat marunt pe deasupra. Se poate orna cu putin marar.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bors sfecla bors tara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1738 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020947 (s)