News Flash:

Bors de peste ca la mama acasa! Ce pune ea in oala ca sa fie cat mai bun

6 Iunie 2017
2057 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 1/2 kg peste
3 morcovi
1/4 telina
1 pastarnac
1 ceapa
1 ardei gras
3-4 cartofi mai mici
150 ml bulion
1/2 litru bors
3-4 linguri leustean tocat
ulei
sare

Mod de preparare:

Spalam pestele bine, il taiem bucati si-l punem sa fiarba cu putina sare in 4 litri de apa.
Morcovii, telina, pastarnacul le curatam si le dam pe razatoarea cea mare. Ardeiul il taiem fasii sau cubulete si ceapa o tocam marunt. Calim zarzavatul in 4-5 linguri de ulei si apoi adaugam apa doar cat sa-l acopere. Adaugam sare (eu am pus si putina vegeta) si lasam sa fiarba.

Citeste si reteta de Ciorba de peste cu calmar

Cand pestele a fiert il scoatem cu o spumiera si il lasam sa se raceasca.
Supa ramasa o strecuram cu o strecuratoare fina si o adaugam la zarzavat. Din cate stiu carnea de peste se fierbe impreuna cu zarzavatul, dar mama o fierbe separat si strecoara supa, apoi o adauga la legume. De ce? Ea zice ca sa nu ramana oase marunte. In fine, mergem mai departe. Adaugam la ciorba si cartofii curatati si taiati cubulete, bulionul si leusteanul.

Carnea racita o curatam frumos de pe oase si o adaugam in ciorba. Separat dam borsul intr-un clocot si-l adaugam la ciorba. Gustam si daca e cazul potrivim de sare. Servim cu ardei iute si daca va place cu smantana.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste pastarnac ardei gras bulion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1715 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019665 (s)