News Flash:

Bors cu perisoare si smantana

15 Ianuarie 2014
1724 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru perisoare:
un piept de pui
o ceapa
un morcov
o lingura de orez
un ou
patrunjel verde
sare

Pentru zeama:
o ceapa
un morcov
un ardei gras rosu
1 pastarnac
o telina
o mana de fasole verde
100 gr mazare verde
2-3 rosii
2 lg orez
1 ou
3 linguri de smantana groasa
patrunjel
marar
leustean
500 ml bors de putina
sare

Mod de preparare:

Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa se adauga morcovul ras fin, patrunjelul tocat, oul si orezul.Se condimenteaza cu sare si se fac perisoare mici.
Intre timp punem la fiert in apa rece osul de la pieptul de pui. Dupa ce a dat in cateva clocote, adaugam ceapa tocata, morcovul, telina si pastarnacul (taiate cubulete mici) si mai fierbem cam 20 de minute. Adaugam rosiile si ardeiul gras (si ele taiate cubulete), mazarea si fasolea pastai, patrunjelul tocat, mararul si o parte din leustean.

Potrivim gustul cu sare si punem borsul, care in prealabil a fost incalzit. Dam intr-un clocot, dupa care adaugam perisoarele si orezul. Fierbem la foc foarte mic pana ce perisoarele urca la suprafata (semn ca sunt fierte). Dregem borsul cu un ou batut cu smantana.
Servim cu leustean proaspat.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete ciorbe retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020269 (s)