News Flash:

Bomboane cu glazura de vanilie si ciocolata

23 Decembrie 2014
2782 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

230 gr unt moale
50 ml lapte cu 2% grasime
1 lingurita extract de vanilie
cca 700 gr faina
cateva grame de pasta de migdale
85 gr zahar
bombonele mici

Pentru glazura de vanilie:
230 gr zahar pudra
4 lingurita jumatate de lapte cu 2% grasime
1 lingurita extract de vanilie

Pentru glazura de ciocolata:
230 gr zahar
3 linguri lapte cu 2% grasime
1 lingurita extract de vanilie
cca 30 gr ciocolata neindulcita (topita si racita)

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Mixeaza zaharul si untul pana obtii o compozitie pufoasa, apoi adauga laptele si vanilia. Treptat, dupa ce ai omogenizat, pune faina.
Taie pasta de migdale in 12 felii, iar fiecare in patratele. Modeleaza-le sub forma de mingiute si pune-le intr-o tava de copt nedegresata. Baga-le la cuptor pentru 10-12 minute sau pana cand se rumenesc. Lasa-le laracit pe un gratar.

Separat, mixeaza ingredientele pentru glazura de vanilie pana obtii o compozitie pufoasa. La fel procedeaza si cu cele pentru glazura de ciocolata.

Cufunda mingiutele in glazuri dupa preferinta, iar la final presara bombonele pe ele. Pune-le pe o hartie cerata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri craciun retete craciun retete usoare retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1426 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018951 (s)