News Flash:

Bogracs la ceaun

28 Aprilie 2011
7538 Vizualizari | 0 Comentarii
Bogracs la ceaun
Ingrediente: 1 kg carne de vita (eu am folosit carne de caprior) 1 kg carne de porc (piept, coada) 6 bucati ceapa 6 bucati rosii 2 ardei iuti (fiecare pune ardei iute dupa gust, dar la fel de bine se poate si omite daca nu va place sa fie foarte condimentat) 1 kg legume (morcovi, patrunjel, telina) 1.5 kg cartofi 2 bucati ardei gras sare, delikat, boia, chimen macinat si 1 tub pasta de gulyas l linguri untura Pentru galuste: 2 oua 1 lingura rasa untura (sau 1 lingura unt ) faina sare apa Preparare: Portionam intai carnea. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Legumele se curata si se taie felii. Rosiile le oparim in apa fierbinte si indepartam pielita, apoi le taiem felii sau cubulete. Cartofii se curata si se tau cubulete. Punem in ceaun circa 6 linguri mari de untura si pe untura incinsa calim ceapa taiata si ardeii taiati marunt. Adaugam intai carnea de vita (caprior) peste, condimentam cu sare, piper, delikat si adaugam si rosiile taiate. Amestecam si lasam sa dea cateva clocote impreuna, dupa care punem atata apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba. Cand carnea e fiarta de jumate (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa) si apa a scazut adaugam si carnea de porc portionata. Lasam sa se caleasca impreuna cateva minute apoi adaugam legumele feliate. Le calim impreuna cu carnea dupa care adaugam pasta de gulyas, 1 lingura boia, 1 lingurita de chimen macinat. Amestecam bine toate aceste ingrediente cu carnea si adaugam apa cat sa acopere cu 2 palme carnea. Lasam sa fiarba mai departe si adaugam ardeii iuti feliati. Gustam si daca mai e nevoie condimentam cu sare sau delikat. In momentul in care carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete (daca e prea gros bogracsul mai adaugati un pic de apa). In timpul cat cartofii fierb pregatim galuscutele pentru bogracs in felul urmator. Intr-un vas punem 2 oua, 1/2 lingurita sare, 7-8 linguri faina si le amestecam. Adaugam 1 lingura rasa de untura cu care amestecam bine si punem atata apa cat sa obtinem un aluat nu prea gros dar nici prea subtire care sa curga prea tare. Cu aparatul de rupt galuste le rupem direct in ceaun cand cartofii sunt fierti (daca nu aveti aparat, galustele se pot rupe cu o lingurita) si lasam sa fiarba cateva clocote. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

nucsoara alge pui mexican
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1120 viz    0 com
7443 viz    0 com
1235 viz    0 com
947 viz    0 com
1141 viz    0 com
2131 viz    0 com
1515 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1792 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020695 (s)