News Flash:

Biscuiti ninsi

29 Ianuarie 2012
1895 Vizualizari | 0 Comentarii
Biscuiti ninsi
Ingrediente:

3 galbenusuri
60 g zahar
un pliculet zahar vanilat
125 g unt
250 g faina
8 g praf de copt
gem de mere
   
Mod de preparare:

Am separat intii ouale, am mixat galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pina s-au albit galbenusurile si zaharul s-a topit. Am adaugat untul la temperatura camerei si am mixat din nou, apoi am inceput sa adaug cite o lingura din faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Mixam pina se incorporeaza bine ingredientele. Intre doua foi de hirtie de copt, intindem aluatul cu sucitorul/melesteul/facaletul din dotare, pina vom obtine o foaia nu prea groasa, dar nici prea subtire.
Punem foaia cu tot cu aluat in tava de copt si o bagam in frigider pentru cca 30 de minute. Scoatem din nou tava, taiem forma dorita. Daca dorim o parte le putem lasa intregi, iar la cealalta jumatate de biscuiti le facem o gaurica in mijloc. Bagam din nou la frigider, tavile tapetate cu hirtie de copt pe care am pus biscuitii, timp de 30 de minute.
Incalzim intre timp cuptorul la 160 de grade, iar cind au trecut cele 30 de minute, bagam pe rind (nu amindoua deodata) tavile in cuptor, timp de cca 15 minute (daca biscuitii sint mai mari, putem lasa si 20 de minute)
Lasam la racit, apoi lipim doi cite doi, cu gem de mere (fiecare pune de care are) si-i presaram cu un pic de zahar praf.
Biscuiti ninsi pregatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

galbenusuri zahar zahar vanilat unt faina frigider cuptorul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1279 viz    0 com
2811 viz    0 com
2188 viz    0 com
1386 viz    0 com
3047 viz    0 com
2123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1682 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036169 (s)