News Flash:

Biscuiti la ceai – o reteta veche de la bunica, foarte simplu de realizat!

3 Ianuarie 2017
10591 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g de chefir
5 linguri de zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 de lingurita de sare
1 ou
2 linguriti de ulei vegetal
4 pahare de faina de griu
9 g zahar vanilinat

Mod de preparare:

1. De la inceput e nevoie sa cernem faina de grau, impreuna cu vaniliea.
2. Apoi intr-un vas se amesteca chefirul cu bicarbonatul de soda si se lasa sa stea timp de 10 minute.
3. Apoi se bate oul cu sarea, zaharul si se adauga uleiul vegetal, se amesteca bine compozitia.
4. Unim intr-un bol compozitiile de chefir si cea cu ou, amestecam usor.
5. Treptat, se adauga faina si se amesteca. De faina putem avea nevoie un pic mai putin sau mai mult.
6. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini. In cazul in care se intampla acest lucru, se unge cu ulei vegetal.
7. Suprafata de lucru presoara cu faina, rulam grosimea aluatului de aproximativ 2 cm. Taiem biscuitii cu diferite figuri sau forme. Sau daca nu aveti forme, puteti sa taiati cu un pahar cerculete si mai apoi cu cutitul le taiati  4 laturi inainte de a ajunge la mijloc. In timpul coacerii vom obtine floricele.
8. Se prajesc pe ambele parti ca si blinele pe baza de ulei vegetal, putem sa le servim cu gem, dulceata, smantana sau cu pudra de zahar la ceai.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta biscuiti biscuiti ceai aluat biscuiti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1571 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023447 (s)