News Flash:

Biscuiti facuti cu unt - Ca sa-i faci cat mai fragezi, pune si putin...

15 Octombrie 2016
1974 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

320 gr faina
180 gr lapte batut, de la frigider
150 gr zahar
85 gr unt topit
230 gr unt, taiat cubulete
1 plic praf de copt
putina sare kosher

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un bol incapator adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine. Adauga untul topit si amesteca bine. Adauga apoi si restul de unt si framanta aluatul foarte bine pana obtii o ompozitie omogena.

Cu ajutorul unei furculite, incorporeaza laptele batut. Amesteca usor si nu framanta aluatul in exces. Cand obtii o compozitie omogena, imparte aluatul in 24 de bucati egale.

Formeaza bilute cu ajutorul mainii. Daca aluatul de lipeste, unge mainile cu putin unt topit inainte de a modela bilutele.
Daca in timpul modelarii, aluatul devine moale, adauga-l bilutele la frigider timp de 15-20 de minute. Acestea trebuie sa fie tari in momentul in care sunt bagate in cuptor.

Asaza bilutele formate in tava pentru copt si coace biscutii timp de 25-30 de minute, pana devin aurii. Scoate biscuitii din cuptor si unge-i cu unt topit si presara sare peste acestia (sau zahar daca doresti sa fie dulci).
Serveste biscutii cu unt, calzi sau reci. Sunt excelenti ca atare, dar ii poti servi si alaturi de o bucatica de branza, sau cu miere ori dulceata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biscuiti fragezi reteta biscuiti aluat biscuiti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018376 (s)