News Flash:

Biscuiti de Craciun

12 Decembrie 2012
2016 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

tuburi cu glazura alba si rosie
100 g de unt, taiat bucati
175 g de zahar brun
85 g de miere
1 ou batut
350 g de faina, plus extra pentru presarat
1 lingura de ghimbir macinat
1 lingurita de scortisoara macinata
¼ lingurita de cuisoare macinate
1 lingurita bicarbonat de sodiu
300 g de zahar pudra cernut
bombonele
16 betisoare de acadea sau betisoare de amestecat in cafea
zahar

Mod de preparare:


Topeste untul, zaharul si mierea intr-o cratita mare, iar apoi amesteca faina si mirodeniile. Dupa ce se raceste amestecul de unt adauga bicarbonat, faina cu mirodenii si amesteca pana obtii un aluat moale, pe care sa il rastorni intr-o folie de plastic pe care sa o presezi sub forma de disc. Apoi trebuie sa imparti aluatul in doua parti egale si intinde-l pe un strat acoperit cu faina, unde sa decupezi forme de braduti de 10 cm. Aseaza-i pe tava si baga-i la cuptor pentru 15 minute, la 190 de grade. Cealalta parte de aluat se intinde si se decupeaza mici stelute, care trebuie bagate la cuptor pentru 10 minute.
Fa o glazura groasa din cateva lingurite de apa cu zahar pudra si lipeste bradutii intre ei cu un betisor de la acadele, iar restul glazurii pastreaz-o pentru a decora bradutii si stelutele.

sursa: suntfericita
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

unt zahar brun miere ou batut faina ghimbir scortisoara cuisoare zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1804 viz    0 com
3275 viz    0 com
2699 viz    0 com
4857 viz    0 com
2038 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1537 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013842 (s)