News Flash:

Biscuiti de casa in doar 30 de minute

21 Martie 2014
2773 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca te gandesti, de obicei, la dulciuri ca la ceva care necesita foarte mult timp, reteta noastra iti va schimba parerea. Nu are nevoie decat de 6 ingredinete si e gata in doar o jumatate de ora.

Biscuitii de casa sunt un deliciu, dar de multe ori ocolesti retetele lor pentru ca dulciurile stii ca ocupa mult timp. E adevarat ca aluatul clasic de biscuiti dulci necesita si un timp de repaos si racire, dar am avut surpiza sa descoperim si retete mai simple care sunt gata mult mai rapid.

Propunerea noastra de biscuiti de casa are in compozitie doar 6 ingrediente pe care in mod normal, multa lume le are in bucatarie. Si chiar daca nu le ai pe toate unele pot fi substituite cu variante mai ieftine. In principiu, e nevoie de zahar brun, sare, faina, vanilie, unt si un amestec de nuci prajite. Pot fi nucile clasice sau alune, migdale, fistic, arahide, nuci pecan, pe care le gasesti deja prajite la supermarket. Din ele poti alege doua, pe acelea pe care le ai la indemana.

Aluatul nu are nevoie de racire la frigider, asa ca timpul de pregatire se reduce simtitor. Testeaza reteta si spune-ne daca ti-a placut.

Ingrediente (pentru 36 de bucati):

170 g alune de padure prajite, nesarate
85 g migdale prajite, nesarate
100 g zahar brun (poate fi inlocuit cu zahar tos)
1 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
150 g faina
230 g unt nesarat, rece, taiat in cubulete

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180C. Amesteca migdalele cu zaharul, sarea si jumatate din alune. Mixeaza-le cu un tocator electric sau cu un blender ca sa le maruntesti. Adauga faina si amesteca-o cu ele. Pune extractul de vanilie si apoi untul taiat cubulete. Mai mixeaza de cateva ori pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat moale. Totul dureaza maxim 5-6 minute.

Formeaza bilute de 2cm din aluat, pe care sa le asezi intr-o tava pe o hartie de copt unsa, la distanta de cativa centrimetri intre ele. Cu degetele sau cu podul palmei aplatizeaza bilutele pana formezi biscuiti de maxim 1cm grosime.

Toaca restul de  alune si presara-le pe biscuiti, apasandu-le usor ca sa se prinda de aluat. Coace biscuitii timp de 15-18 minute, pana devin aurii. Scoate-i sa se raceasca pe un gratar.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete biscuiti biscuiti casa biscuiti rapizi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028168 (s)