News Flash:

Biscuiti cu flori comestibile

26 Mai 2014
1726 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

faina alba de grau cat cuprinde, atat cat sa se obtina un aluat elastic
3 oua
1 iaurt mic (200 grame)
125 gr zahar brun demerara (daca doriti sa fie mai dulci, atunci mai adaugati putin zahar)
1 pastaie de vanilie
100 ml ulei de floarea soarelui

Pentru finisare:
zahar tos
1 albus

Mod de preparare:

Se bat ouale cu zahar, pana cand zaharul se topeste bine. Se despica pastaia de vanilie, iar semintele se adauga in bol, peste crema de oua. Se adauga iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina alba, dupa care se framanta putin. Se lasa aluatul la rece cca 30 minute, sa se aseze glutenul. Se intinde o foaie subtire (cca 0.5 cm) cu sucitorul, dupa care se decupeaza biscuitii cu ajutorul unui decupator de fursecuri rotund. Se aseaza biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit.
Se coc biscuitii la foc mediu (180 grade Celsius) pana cand trec testul scobitorii, dar nu se lasa la rumenit. Se scot biscuitii din cuptor si se lasa la racit in tava. Se ung biscuitii cu albus de ou batut putin cu furculita.

Florile se scufunda si ele in albus batut, dupa care se fixeaza cu grija pe biscuiti (eu am folosit o pensula pentru asezarea florilor si indreptarea petalelor pe bsicuiti). Dupa aceasta operatiune delicata, se mai ung o data florile cu ptuin albus batut, dupa care se pudreaza cu zahar tos.
Se introduce din nou tava cu biscuiti la cuptor pentru inca 5 minute, sa se usuce. Se lasa la racit in tava, dupa care se pot servi, sau se pastreaza in cutii inchise etans.

Biscuiti cu flori comestibile recomandati de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete biscuiti flori comestibile aluat biscuiti retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1443 viz    0 com
1328 viz    0 com
888 viz    0 com
1156 viz    0 com
1330 viz    0 com
3453 viz    0 com
1151 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1495 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027598 (s)