News Flash:

Biscuiti cu dulceata de smochine

6 Martie 2014
1549 Vizualizari | 0 Comentarii
biscuiti
Ingrediente:

500 g faina
250 g unt
120 g zahar
doua oua (unul intreg si unul doar galbenusul)
o fiola esenta vanilie
un picut de sare
4 g praf de copt

Pentru umplutura: dulceata de smochine + un piscot
ciocolata amaruie pentru decorat

Mod de preparare:


Am topit untul in MO si l-am lasat la racit, l-am mixat bine impreuna cu zaharul pina am obtinut o spuma, am mixind incontinuu am adaugat oul, apoi galbenusul si esenta de vanilie, faina si praful de copt si am mixat la viteza cea mai mare pina s-au amestecat bine toate ingredientele. Formam o mingiuta din aluatul obtinut si-l punem in frigider pentru cel putin 30 de minute (eu am lasat o ora). Scoatem aluatul de la frigider si intindem cu ajutorul sucitorului o foita subtire de circa 2/3 mm, e indicat sa intindem aluatul pe o coala de hirtie de copt.

Cu ajutorul unei forme sau al unui pahar, decupam cerculetele din aluat, facem in mijloc cu degetul o gaurica (atentie mai mult in largime decat in lungime, ca riscam sa iesim pe partea cealalta a discului de aluat), apoi am umplut cu dulceata de smochine in care am pus si un piscot sfarimat de frica sa nu iasa din biscuite la caldura cuptorului, acoperim cu alt disc din aluat, presam bine pe marginea de linga umplutura, apoi am decupat din nou, de aceasta data cu o forma de floricica (forma ar trebui sa aiba un diametru de cca 3 cm, a mea a fost mai mare).


Am pus biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt (au fost doua tavi), le-am pus in frigider, timp in care am preincalzit cuptorul la 180 de grade, bagam pe rind tavile in cuptor si lasam timp de 10-12 minute, depinde de cuptor, nu exagerati, ca dupa aia nu veti mai obtine biscuiti fragezi.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca bine, apoi am pus intr-o punga o bucata de ciocolata amaruie, am pus-o intr-o tigaie cu apa fierbinte si am framantat cu degetele ciocolata, pana aceasta s-a topit. Am facut o mica gaurica in punga cu ajutorul unei scobitori. Am preferat sa-i decorez cu cea mai mare viteza, decit sa se raceasca ciocolata si sa o iau de la capat.

Biscuiti cu dulceata de smochine recomandati de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete biscuiti biscuiti smochine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2434 viz    0 com
1218 viz    0 com
2223 viz    0 com
964 viz    0 com
924 viz    0 com
1891 viz    0 com
1622 viz    0 com
1456 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1725 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024542 (s)