News Flash:

Biscuiti cu afine

12 August 2019
356 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu un continut important de antioxidanti, afinele sunt fructe ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica, indiferent ca sunt consumate proaspete, congelate, sau sub forma de ceai.Fructele contin antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier, calciu, mangan, vitamina K, vitamina E, fosfor si seleniu tanin, pectine, mirtilina (un echivalent vegetal al insulinei), zaharuri, acizi organici (citric, malic, oxalic, succinic, lactic). Proprietatile afinelor se mentin chiar si dupa ce fructele sunt uscate.

Ingrediente:

  • 150 g afine spalate
  • 100 g merisoare
  • 120 g faina
  • 40 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 75 g unt
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 40 ml smantana lichida
  • 1 praf de sare
  • 1 ou

Mod de preparare:

Amesteci cu mana faina cernuta, zaharul, praful de copt, untul si sarea pana se formeaza un aluat sfaramicios. Torni smantana si oul batute impreuna si le omogenizezi, apoi framanti aluatul pe un blat pe care ai presarat faina, pana devine nelipicios. Adaugi afinele, merisoarele si coaja de lamaie. Formezi biscuiti, ii asezi intr-o tava tapetata si ii dai la cuptor pana se rumenesc.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

biscuiti afine biscuiti casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1558 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026070 (s)