News Flash:

Beneficiile sucului de rosii pentru sanatate

4 Septembrie 2013
2052 Vizualizari | 0 Comentarii
Sucul de rosii este mai valoros decat rosia proaspata. Aceasta deoarece antioxidantii pretiosi din leguma devin mai usor de asimilat in conditiile fierberii.

Nu lasa sa treaca vara fara sa prepari suc de rosii si rosii in bulion. In felul acesta, vei consuma toata iarna o varianta a salatei proaspete.

Rosiile prelucrate termic contin o cantitate mare de licopen, un antioxidant cu efect dovedit impotriva cancerului. “Sucul de rosii are avantajul ca el concentreaza o cantitate mai mare de antioxidanti chiar decit rosia in sine, s-a constant acest lucru", declara medicul Serban Damian.

Asadar, prepara suc de sosii si consuma-l din abundenta iarna. Se fierbe cu 0,5 % sare.

Dar in coaja se gaseste cea mai mare cantitate de licopen. De obicei, aceasta se inlatura in timpul prepararii sucului de rosii. De aceea, conserva si rosii intregi in bulion. Sau taie-le in cuburi mici si conserva-le in suc de rosii. Foloseste-le in orice mancare gatita!

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bulion licopen antioxidanti serban damian mancare gatita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030334 (s)