News Flash:

Beneficiile cafelei decofeinizate pentru sanatate

26 August 2013
1538 Vizualizari | 0 Comentarii
Un studiu recent a aratat cat de buna este cafeaua fara cofeina. Cei care sufera de probleme ale creierului, precum si persoanele cu boli de memorie cauzate de varsta ar putea preveni aparitia acestora, consumand cafea decofeinizata. Asa arata un studiu recent citat de The Telegraph.

Cercetatorii au descoperit ca unul dintre beneficiile cafelei fara cofeina este acela ca imbunatateste memoria. Studiul a fost realizat pe soareci suferind de diabet de tip 2, csrora li s-a administrat un supliment dietetic, avand proprietati identice cafelei decofeinizate. Diabetul este o boală care presupune un nivel mai scazut de glucoza, precum si afectiuni ale creierului, inclusiv tulburari de memorie. Dupa cinci luni de administrate a tratamentului, nivelul de glucoză din sangele soarecilor s-a dovedit a fi mai ridicat.

Doctorul Giulio Maria Pasinetti, cel care a condus cercetarea, spune ca urmeaza sa fie facute teste si pe oameni. "Este prima dovada care scoate la iveala beneficiile cafelei decofeinizate, atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea tulburarilor cognitive, cauzate de diabetul de tip 2, inaintarea in varsta sau de afectiunile ereditare", a declarat specialistul.

Cafeaua este asociata in mod normal cu afectiunile cerebrale, insa doctorul Pasinetti spune ca aceste efecte sunt datorate cofeinei pe care o contine. Studiile arata ca simptome ale unor boli precum Alzheimer sau tulburari de memorie pot fi depistate cu decenii inainte ca ele sa se instaleze.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

the telegraph alzheimer
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1733 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031668 (s)