News Flash:

Bavette cu scoici si vin

28 Noiembrie 2011
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
Bavette cu scoici si vin
Ingrediente: 500 g bavette 1-2 kg scoici proaspete 3 catei de usturoi 1 ceapa medie jumatate de lingurita de boia iute o lingurita de patrunjel verde tocat o jumatate de ardei iute 2 lingurite pasta de bulion 3 lingurite de ulei de masline 200 ml vin alb sec sare Mod de preparare: Mai intai se spala foarte bine scoicile, in mai multe ape. Dupa aceea se pun intr-o oala, impreuna cu 200 ml de apa, se acopera cu un capac si se lasa la fiert in jur de 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe, pentru a se deschide. Cand s-au deschis se scot cu o paleta si se pun intr-un castron, iar apa in care au fiert se strecoara printr-un tifon de cel putin doua ori pentru ca lasa nisip. Ceapa se taie marunt si se caleste impreuna cu patrunjelul, usturoiul, ardeiul iute in ulei incins. Dupa cateva minunte se pune vinul si se lasa la fiert cateva minute, pana se evapora pe jumatate. Dupa aceea se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, se adauga zeama in care au fiert scoicile, bulionul, boiaua iute si sare. Se lasa cateva minunte sa inceapa sa fiarba, iar apoi se pun scoicile si se mai fierbe cam 5-10 minunte. Intre timp, pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Cand au fiert se pun intr-un bol mai mare, se adauga scoicile cu tot cu sos, se amesteca bine si se pune in farfurii. sursa articol: bucataras.ro sursa fotografie: bucataras.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

paste paprika chili
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4698 viz    0 com
1032 viz    0 com
1026 viz    0 com
2900 viz    0 com
1328 viz    0 com
1007 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1386 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016211 (s)