News Flash:

Bauturi racoritoare cu arome ciudate

15 Iulie 2013
2235 Vizualizari | 0 Comentarii
Motivati de preferintele in schimbare ale consumatorilor, producatorii de racoritoare se pregatesc sa dea lovitura cu arome neobisnuite.

Tot felul de ierburi considerate sanatoase, condimentele, mierea si "superfructele" vor fi ingredientele-cheie folosite de producatorii de racoritoare in viitorul apropiat, se arata intr-o analiza a Innova Market Insights, realizata pe baza tendintelor de consum.  Trendul este vizibil inca din 2008.

De atunci si pana in luna mai a acestui an, 40% dintre lansarile la nivel global pe acest segment au fost sucuri cu arome de "superfructe". 12,5% au fost sucuri cu aroma de acai (un fruct din America Centrala si de Sud despre care se spune ca ajuta la slabit), iar 12% cu lychee (fruct chinezesc cu coaja fragila care contine o pulpa dulce gelatinoasa). Printre superfructele care au inceput sa fie folosite ca ingredient pentru bauturile racoritoare se mai numara guanabana (fructul despre care se spune ca vindeca bolnavii cu cancer), cactusul si marula (este originar din Mozambic si este denumit fructul dorintelor). " In timp ce trendurile in ceea ce priveste aromele sunt influentate de regiunea geografica, datele Innova Market Insights indica faptul ca interesul tot mai crescut fata de "superfructe" este evident la nivel global. Cel mai cautat fruct este rodia", sustin specialistii companiei de cercetare.

Alte fructe ale viitorului
 
"Aroma de cactus este foarte cautata pe piata din America de Nord. Producatorii de bauturi racoritoare din SUA au lansat in ultimii ani sucuri de cactus, ceai cu aroma de cactus sau limonada cu aroma de cactus", sustine  Ann Williams, cercetator la Innova Market Insights. De asemenea, potrivit reprezentantilor companiei de cercetare, sucurile cu arome de legume castiga teren, aceste racoritoare fiind de cele mai multe ori o combinatie dintre gustul de legume si cel de fruct. Exista sucuri, nectaturi si ceaiuri cu aceste combinatii. Spre exemplu, in 2012 numarul sucurilor cu aroma de trandafir a crescut de sase ori, in timp ce bauturile cu aroma de castravete si cele cu aroma de sfecla s-au dublat.
 
Sucuri cu condimente

 
O alta nascocire a producatorilor de racoritoare care raspund astfel cererii de pe piata, se refera la sucurile cu diverse condimente. La moda sunt bauturile cu piper negru, chili, habanero (o specie de ardei picant), jalapeno (un soi de chili cu pulpa grasa) sau chipotle (jalapeno uscat).

sursa: economica
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

arome neobisnuite superfructe lychee chili habanero
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1607 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030940 (s)