News Flash:

Bautura care vindeca multe boli

21 Mai 2013
20026 Vizualizari | 3 Comentarii
Prin multe camari ale gospodinelor din Cimpulung Moldovenesc se gasesc borcane cu un lichid limpede, pe fundul carora plutesc mici cristale transparente, ca niste granule de gelatina alba. Cristalele sunt cunoscute sub numele de "Chefir de apa din Caucaz" si sunt niste organisme vii enigmatice, despre care nici specialistii nu stiu prea multe lucruri. Lichidul in care acestea se dezvolta timp de 2-3 zile este leacul despre care se vorbeste atit de mult si despre care se crede ca ar fi unul din secretele renumitei longevitati a caucazienilor. In Caucaz, lichidul este folosit in loc de apa de baut, fiind consumat la orice virsta. Actionind ca antioxidant si detoxifiant, ii fereste pe localnici de multe boli care le-ar putea grabi sfirsitul.

In Bucovina, "cristalele albe" pot fi procurate de la oricine le poseda pentru ca, in decurs de o saptamina, acestea se inmultesc si ajung sa prisoseasca. Lichidul considerat miraculos a patruns in zona in urma cu vreo 10 ani, pe post de... "racoritoare" fabricata in casa, cu efecte benefice pentru toata familia. De obicei, cel care ofera cristalele, ofera si reteta utilizarii acestora, precum si un text in care se mentioneaza ca lichidul a fost folosit de catre nemti in cel de-al doilea razboi mondial pentru evitarea TBC-ului si ca, in Caucaz, este administrat pina si sugarilor, pentru a-i face rezistenti la boli.

Ingrediente:

1/3 cana miere / zahar brun sau normal
1 lg stafide aurii
1/2 lamaie spalata bine si taiata felii
1-2 lg kefir de apa
500 ml apa plata

Mod de preparare:


Primele 3 ingrediente se pun intr-un borcan mai mare si se amesteca bine cu o lingura de plastic. Se toarna apoi apa si se pun boabele de kefir. Se agita usor borcanul, se acopera cu un tifon curat si se lasa la fermentat la temperatura camerei, in loc intunecat, timp de 24-48 ore (fiind cald, bautura este gata in 24 ore).

Se strecoara si bautura rezultata se pune intr-o sticla de plastic, la frigider. Secretul reusitei consta in a nu se folosi vase sau ustensile metalice, zahar cu impuritati si apa tratata chimic. De asemenea, igiena si buna dispozitie a celui care se ocupa de cristale conteaza foarte mult. Daca la manevreaza cineva nervos sau cu miinile murdare, cristalele nu se mai inmultesc si mor.

Pina acum, cert este ca nimeni nu s-a plins ca enigmaticul lichid, baut cu regularitate cite 1-1,5 l zilnic, ar fi facut rau. Mai mult, persoanele care au consumat timp indelungat asemenea "racoritoare" spun ca dupa circa 6 luni au devenit mai sanatoase, mai rezistente la raceli si au scapat de kilogramele in plus fara sa tina regim. Localnicii spun ca, atit ei, cit si rude de-ale lor, au beneficiat de imbunatatirea lenta dar sigura a starii fizice si psihice. Lichidul este considerat util (pentru ca s-a dovedit eficient) in anemie, astenie, dereglari de metabolism, stres, obezitate, retentie de apa, ulcer gastric, reumatism, menopauza, boli digestive, renale, respiratorii, intarirea imunitatii, intoxicatii, furunculoze, rani (aplicat extern, impiedica infectarea). Nu dauneaza nici macar plantelor, care, daca sunt udate zilnic cu acest lichid, se dezvolta mult mai viguroase si mai rezistente la boli.

sursa: suntsanatos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lichid limpede cristale transparente lamaie apa plata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

ciubotariurodica  | #227
da nu inteleg aceasta reteta se face zilnic sau se pune apa peste cristale caci din reteta inteleg ca nici macar nu iese 1 litru imi puteti explica va rog multumesc mult
Silviu  | #274
Aceste leacuri sunt foarte vechi(de pe vremea lui Ceausescu) si nu se gasesc doar in Bucovina..... si nu stiu daca sunt chiar asa eficiente precum sustineti....
Eugen  | #286
Caut si eu si altii cuib de kefir de apa si nu gasesc.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1863 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029334 (s)