News Flash:

Batoane musli cu ovaz, mar si nuci

4 Ianuarie 2012
2412 Vizualizari | 0 Comentarii
Batoane musli cu ovaz mar si nuci
Ingrediente:

 1 cana ovaz
 1 cana curmale (cam 300 g)
 1/4 cana faina (preferabil integrala)
 1/4 cana ulei vegetal
 1/2 cana miez de nuca tocat
 1/2 cana suc de mere (merge si limonada sau apa)
 suc de la o jumatate lamaie
 3 linguri zahar brun
 1 mar mic curatat si taiat cuburi
 1/2 lingurita scortisoara
 1/4 lingurita sare
 1/2 lingurita ghimbir sau coaja rasa de lamaie

Mod de preparare:


Curata curmalele de samburi, toaca-le grosier si pune-le impreuna cu zaharul, sucul de mere si de lamaie intr-o oala, pe foc mic. Lasa-le 5 minute, amestecand pana curmalele se inmoaie si devin o pasta.

Lasa-le sa se raceasca putin, apoi amesteca-le cu faina, ovaz, nuci, mere, scortisoara, sare, ulei vegetal si ghimbir sau coaja de lamaie daca folosesti. Va iesi un aluat lipicios si dens. Daca e prea uscat, mai poti adauga putin ulei.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna amestecul, avand grija sa fie compact. Pune tava in cuptorul preincalzit la foc mic pentru 30-40 minute sau pana se rumeneste usor. Odata scoase, taie batoanele si lasa-le sa se raceasca. Ies cam 6 bucati delicioase, destul pentru 2 persoane.

Batoanele musli cu ovaz, mar si nuci sunt putin faramicioase, lipicioase si foarte parfumate, cu o aroma placuta de caramel si mar copt. Merg perfect la desert si sunt perfecte si pentru micul dejun, pe drum sau la picnic.

sursa reteta si fotografie: Batoane musli cu ovaz, mar si nuci
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ovaz curmale faina integrala ulei vegetal zahar brun mar scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1401 viz    0 com
2169 viz    0 com
3508 viz    0 com
3637 viz    0 com
3476 viz    0 com
1427 viz    0 com
3204 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1488 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013799 (s)