News Flash:

Barcute umplute cu telemea

20 Iulie 2016
1070 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
600-650 gr faina alba
25 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
2 linguri apa pentru drojdie + aprox 300 ml apa calduta

Pentru umplutura:
1 ardei gras rosu
200 gr branza telemea
600 gr cas sau branza mai grasa
4 galbenusuri
80 gr unt
patrunjel sau marar verde

Mod de preparare:

Intr-un bol frecam putin drojdia cu zaharul pana se inmoaie apoi adaugam 2 linguri de apa calduta si amestecam. Lasam sa creasca la cald.

Intr-un vas mai mare punem faina apoi adaugam drojdia crescuta, sarea si incepem sa framantam adaugand putin cate putin apa calduta. Nu am cantarit apa, ideea este ca aluatul obtinut sa fie elastic, nu foarte moale. Framantati pana aluatul se desprinde de vas.

Lasati sa dospeasca acoperit cu un prosop timp de o ora pana isi dubleaza volumul. Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu untul la temperatura camerei, galbenusurile si ardeiul rosu taiat cubulete.
Incingem cuptorul la 250 grade Celsius. Aluatul il rasturnam pe masa tapetata cu faina si il impartim in 10 bile.

Le lasam sa mai dospeasca 30 minute. Apoi luam fiecare bila, o intindem cu mainile in forma de cerc si in mijloc punem umplutura. Rasucim marginile usor (poate se vede mai bine in foto ) si coacem timp de aprox 10 min pana aluatul creste si se rumeneste usor.
Scoatem pe un platou si le pastram acoperite cu un servet textil.

Reteta de barcute umplute cu telemea ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

barcute umplute placinta telemea placinte branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1505 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018318 (s)