News Flash:

Barcute cu telemea si ardei

8 Februarie 2013
2485 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:

600-650 g faina alba
25 g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
2 linguri apa pentru drojdie + aprox. 300 ml apa calduta
1 lingurita sare

Pentru umplutura:

200 g branza telemea
4 galbenusuri
600 g cas sau branza mai grasa
80 g unt
patrunjel sau marar verde
1 ardei gras rosu

Mod de preparare:

Intr-un bol frecam putin drojdia cu zaharul pana se inmoaie apoi adaugam 2 linguri de apa calduta si amestecam. Lasam sa creasca la cald. Intr-un vas mai mare punem faina apoi adaugam drojdia crescuta, sarea si incepem sa framantam adaugand putin cate putin apa calduta. Nu am cantarit apa, ideea este ca aluatul obtinut sa fie elastic, nu foarte moale. Framantati pana aluatul se desprinde de vas. Lasati sa dospeasca acoperit cu un prosop timp de o ora pana isi dubleaza volumul. Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu untul la temperatura camerei, galbenusurile si ardeiul rosu taiat cubulete. Incingem cuptorul la 250 grade. Aluatul il rasturnam pe masa tapetata cu faina si il impartim in 10 bile. Le lasam sa mai dospeasca 30 min. Apoi luam fiecare bila, o intindem cu mainile in forma de cerc si in mijloc punem umplutura. Rasucim marginile usor si coacem timp de aprox 10 min pana aluatul creste si se rumeneste usor.
Scoatem pe un platou si le pastram acoperite cu un servet textil. Sunt crocante si aromate datorita ardeiului.

Barcute cu telemea si gogosari recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat faina alba drojdie proaspata zahar apa calduta umplutura cas unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2802 viz    0 com
4142 viz    0 com
3965 viz    0 com
5401 viz    1 com
2449 viz    0 com
1254 viz    0 com
1803 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024542 (s)