News Flash:

Barcute cu legume

27 Noiembrie 2014
2862 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
30 g drojdie proaspata
800 g faina alba
300 ml lapte caldut
2 linguri iaurt
2 oua
100 ml ulei
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar

Pentru umplutura:
4 ardei grasi
4 rosii
1 ou
250g branza (feta, telemea, cas)

Mod de preparare:

Frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam 2 linguri de lapte caldut si 1 lingurita faina si amestecam bine. Lasam sa creasca la temperatura camerei. Faina o punem intr-un bol si adaugam drojdia crescuta, restul ingredientelor si framantam rapid un aluat elastic care o sa vedeti ca imediat se desprinde de peretii vasului.

Il lasam sa creasca acoperit cu un prosop timp de o ora la temperatura camerei. Pana dospeste preparam umplutura; ardeii si rosiile le spalam bine si le taiem cubulete. Branza o zdrobim cu o furculita. Le amestecam si adaugam un albus de ou. Galbenusul il pastram pentru uns deasupra.

Incingem cuptorul la 200 grade Celsius. Din aluatul dospit rupem bile pe care le intindem sub forma de patrat pe masa de lucru presarata cu faina. Eu le-am intins mai mari dar dimensiunea corecta ar fi undeva la 10x10cm. Rulam usor marginile (vezi foto) si apoi strangem la capete.

Asezam barcutele in tava si le umplem cu legumele amestecate cu branza si albusul de ou. Amestecam galbenusul de ou cu o lingura de apa si ungem usor marginile barcutelor. Coacem aprox. 10 minute pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe un platou si imediat le acoperim cu un prosop textil. Servim caldute.

Barcute cu legume recomandate de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete legume retete usoare retete vegetariane barcute legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013998 (s)