News Flash:

Banana split cu scortisoara

9 Iunie 2014
767 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 banane
frisca
85g ciocolata tocata
inghetata cu cafea
3 linguri cafea instant
240ml smantana pentru frisca
70g cacao
75g zahar tos
120 ml rom brun
3 buc. anason stelat
nuci tocate
3 bete scortisoara rupte
200 g zahar brun

Mod de preparare:

Pune la fiert 2 litri de apa cu zaharul brun, scortisoara si anasonul. Cand da in clocot ia de pe foc, adauga romul si bananele si lasa sa stea timp de 4 ore. Pregateste sosul:Iintr-o oala 240ml apa cu zaharul tos. pune-le la fiert si dizolva in apa fierbinte cacaua si cafeaua instant. Lasa sa dea in clocot, apoi adauga smantana si mai lasa pe foc mic timp de 40 de minute, pana cand sosul se ingroasa. La final incorporeaza ciocolata tocata. ia de pe foc si pastreaza sosul cald.

Incinge un grill. Scurge bananele si usuca-le cu niste servetele de hartie. Taie fiecare banana in jumatate pe lungime. Tavaleaste-o prin zahar si rumeneste-o pe grill cate 1 minut pe fiecare parte.
Serveste bananele caramelizate cu sosul pregatit, inghetata de cafea, frisca si nuci tocate.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete banane banana split retete vara retete gratar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1611 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021750 (s)